Заедно за ЕС“ е посланието на български език за предстоящите избори

...
Заедно за ЕС“ е посланието на български език за предстоящите избори
Коментари Харесай

„Заедно за ЕС“: Посланието на български език за европейските избори

„ Заедно за Европейски Съюз “ е посланието на български език за  идните избори за Европейски парламент . Вотът ще се състои тази година от 6 до 9 юни.

В специалния сайт  има настояща информация за европейския парламент и неговите пълномощия, за същността на европейския избор и резултатите от гласуването.

Има и информация за това  какво съставляват политическите групи . На уеб страницата има и алтернатива „ Напомни ми да гласоподавам “, като след регистрация, искащите могат да получават вести за изборите.

На европейските избори през лятото ще бъдат определени  720 членове на ЕП  с мандат до 2029 година, описаха представители на институцията пред български публицисти в Страсбург. Броят на бъдещите членове ше бъде с 15 повече спрямо предходните избори. Най-многобройни ще са депутатите на Германия – 96. Следващата по бройка страна е Франция, която следва да усили броя на депутатите си с двама и да има 81 представители. Италия, Испания и Полша са останалите страни с най-вече евродепутати. Минималният брой депутати от която и да е страна е 6, а оптималният – 96.

Броят на нашите евродепутати се запазва  и гласоподавателите в България ще гласоподават още веднъж за 17 членове. Право на глас за евровота имат българите навършили18 години, които са били в България или в друга страна от Европейски Съюз в продължение на минимум три месеца преди изборите.

Тези избори ще бъдат значими, акцентира пред публицисти представителят на Европейския парламент Джауме Дук. Според него жителите, които се интересуват от изборите в този момент, са  повече от тези преди пет години . Дук напомни изследване на Евробарометър от декември предходната година, което показва, че множеството от интервюираните регистрират, че Европейският съюз оказва въздействие върху живота им.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР